Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

I dagens DN beskriver Malin Ullgren att Feministiskt Initiativ är irriterade över en fräck symbolstöld. Det är Beatrice Ask som har ”tagit” deras rosa färg genom att dra ut på turné i en rosa husvagn. ”Rosa är ju den feministiska signalfärgen”, skriver Ullgren och funderar över vilken hämnd Fi kan tänkas ta i Almedalen.

Jag blir inte klok på det här. Skulle vi inte upphöra med rosa täcken? Jag som trodde att enda skälet till att vi accepterar fortsatt produktion av rosa prinsessklänningar var att miljöpartister måste ha något att klä upp sina gossar i för ”spontana” instagrambilder. Och så plötsligt är rosa en nästintill varumärkesskyddad kulör som inte får stjälas med mindre än att Fi blir purkna.

Hon vill bara ”dra nytta av den feministiska vågen”, muttrar Fi:s talesperson Sissela Nordling Blanco. Det värsta är att Ask är en återfallsförbrytare.  Redan 2010 genomförde hon samma fräcka färgstöld genom att även då trafikera vägarna med en rosa husvagn i vad som bara kan tolkas som en, öhm, förhandsritt på den kommande feministiska vågen. Hon slapp dock inte kritik då heller. Den gången var det Thomas Bodström som muttrade. Dock var hans kritik något mera fokuserad på sakfrågor, färgen verkade han inte bry sig så mycket om.

 

…Och frågar du mig är Asks enda allvarliga färgförseelse fortfarande den gredelina fadäs hon levererade samma år som den rosa husvagnen togs i bruk…

 

 

 

 

Arkiv