Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Häromdagen skrev jag förbluffat om den veritabla avrättning som tidningen Chef publicerat på Poolias vd Monika Elling. Jag konstaterade att det förvisso inte är ”orimligt att chefer utvärderas hårdare, de håller mångas arbetsliv i sina händer och deras olämplighet drabbar många”, men tyckte samtidigt att artikelns lustmord var en smula, ja, märkligt. I artikeln kritiserades Elling bland annat för brist på empatisk förmåga, en kapacitet som kanske inte präglade heller tidningen Chefs publicering av denna utvärdering.

Nu avgår Elling med omedelbar verkan. Det framstår som lämpligt med tanke på hur situationen verkar ha varit. Men jag undrar fortfarande. Vore det inte bra om Chef hade någon sorts policy där man satte en undre gräns för hur illa resultaten i en chefsutvärdring får vara och ändå publiceras. Ibland kanske det rimligaste är att säga, ”okej, det här kör vi inte ut offentligt, men vi delger företaget resultaten och håller span på utvecklingen”. Eller?

 

Arkiv