Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Tidningen Chef utvärderar titt som tätt olika chefers ledaregenskaper och just idag är det Poolias VD Monika Elling som står på tur. Och låt oss säga så här. Om chefsposter var cigaretter vore artikeln som beskriver resultaten av denna utvärdering den gigantiska varningen på paketet. Ingen vettig människa kan vilja bli chef efter att ha läst detta. Blotta risken att vara dålig och utsättas för en artikel som denna lär avskräcka vem som helst från eventuella VD-ambitioner.

En dålig anställd kommer aldrig behöva figurera i artiklar som beskriver hens tillkortakommanden, men en dålig chef rullar vi utan betänkligheter i tjära och fjädrar och paraderar genom stan. Det är förvisso inte orimligt att chefer utvärderas hårdare, de håller mångas arbetsliv i sina händer och deras olämplighet drabbar många, men den avrättning som denna artikel innebär...? Jösses, jag är i chock, alltså.

Man skulle kunna säga att publiceringen av denna artikel inte tyder på någon vidare medkänsla, apropå empatisk förmåga (vilket Elling kritiseras för att sakna i utvärderingen). Men man får väl hoppas att detta åtminstone leder till att Poolia får upp ögonen för ett problem som verkar vara allt annat än marginellt.

Isch. Det här var inte texten jag ville läsa just idag, dagen då jag förlorar en fantastisk chef och åker på att vara en tillförordnad sådan själv under några veckor. Låt oss hoppas att ingen utvärderar mig…

Arkiv