Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Antroposoferna i Järna är återigen ett ämne på ledarsidan idag. Det är inte första gången och risken är väl tyvärr att det inte heller är sista gången. Vidarkliniken själv gör klart att den självklart erbjuder vaccination enligt avtal med Smittskydd Stockholm. Och det är ju klart att man gör det, allt annat vore mycket märkligt. Problemet är ju snarare i vilken tradition man verkar. Det vill säga en tradition där det inte är superdupervanligt att argumentera emot föräldrar som inte vill vaccinera sina barn.

Den barnläkare som häromåret larmade om Vidarklinikens råd vid mässling, Mats Reimer, skriver för övrigt en intressant text på Dagens Medicin, om hur kliniken behandlar svår ångest:

 

”De veckovisa behandlingarna föregicks av rytmisk insmörjning av njurarna (?) med kopparsalva. Efter explorativ eurytmi fann den diplomerade eurytmiterapeuten JS klara svårigheter, och hennes eurytmidiagnos av ”inandning-uppåt-syndrom” gav stöd till misstanken om en störning i det rytmiska systemet.

De eurytmiska bokstavsgester som denna patient ansågs ha särskild nytta av var först I-A-Å och B. Senare lades R och M till, och efter en månads behandling kunde patienten börja arbeta halvtid. Mellan behandlingarna utförde patienten sina rörelser hemma på egen hand. Läkaren tog bort injektionsbehandlingen och lade istället till 20 droppar Hypericum Auro culta 1 % (extrakt av johannesört odlad i guldbehandlad jord), 20 droppar 3 gånger dagligen.”

 

Även jag undrar över detta med insmorda njurar, men jag har säkert missat något.

Läs hela Reimers text här.

Arkiv