Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Det är inte varje dag man kan länka till bloggen Alliansfritt Sverige och ge dem ett rungande medhåll. Idag är emellertid en sådan dag.

Alliansfritt Sverige skriver nämligen om det faktum att Moderaterna i kommunfullmäktige säger nej till sprutbyte i Stockholms stad och därmed försöker förhala det som också Moderaterna i landstinget tidigare förhalade så gott de bara kunde. (Dock lär man inte lyckas) Det är sannerligen skamligt att man envisas med att mot allt förnuft fortsätta att hävda att det saknas evidens.

För, som Eric Rosén på Nyheter24 (en annan jag inte brukar hålla med) skriver:

”Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna, WHO, FN, EU:s narkotikaorgan, Internationella röda korset, Världsbanken samt generaldirektörerna för Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet, Folkhälsoinstitutet samt en rad forskare är eniga om att sprutbytesprogram är något som bör införas. Smittspridningen minskar och med den också dödligheten. Kanske kan också fler rehabiliteras helt till drogfrihet när antalet hepatitsjuka och hivsmittade missbrukare blir färre.

Bara moderaterna säger nej.”

 

Jag säger som jag sagt förut: ”Snälla rara moderater. Ni som berömmer er om att vara pragmatiska. Är det inte dags att uppvisa lite pragmatism i den här frågan?”

 

Och om ni inte vill vara pragmatiska, ge oss gärna motargument. Berätta mer om bristen på evidens som ni ständigt återkommer till. Eller ge för all del stöd för er oro i annan evidens. Kanske vet ni något som S, V, MP, FP, C, KD, WHO, FN, EU:s narkotikaorgan, Internationella röda korset, Världsbanken samt generaldirektörerna för Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet och Folkhälsoinstitutet inte vet?

För det kan väl inte vara så att allt Moderaternas Anna König Jerlmyr har att komma med är en diffus oro för att sprutorna som byts ska hamna bredvid en barnfamilj? Det låter nämligen som en organisatorisk fråga, snarare än en principiell. Och då behöver man ju inte avfärda hela ambitionen, eller?

 

Arkiv