Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Socialdemokraternas Veronica Palm hälsar på Twitter att hon inte tänker vara ”Hon-den-unga-sossen” längre, i ett slags reaktion på det faktum att valet gav oss den yngsta riksdagen till dags dato, vilket rapporteras av DN.

Palms tweet träffar pricksäkert skälet till att jag inte är överdrivet förtjust i den här nyheten om ung riksdag. I ett land där folk fortfarande pratar om vuxenpoäng efter 40 förefaller det mer akut att höja snittåldern i riksdagen än att sänka den. Det är jobbigt nog att veta att Rosenbad vanligen befolkas av människor vars livspussel består av max tre bitar, varav en är gymmet och en jobbet. Nu förväntas vi alltså hurra över att riksdagen får samma profil?

 

Näpp. Det jag oroar mig för är inte att vi ska få den barnsligaste riksdagen någonsin. Det tror jag tyvärr inte. Det är värre än så. Vi kommer att få den mest gravallvarliga, förnumstiga och lillgamla riksdagen någonsin. De kommer att vara superallvarliga, jätteradikala och ”tro” på en massa saker och ”brinna” för än det ena än det andra. Och deras CV kommer att inkludera en kraftig överkonsumtion av Vita Huset.

Bevare oss väl…

 

Arkiv