Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Fredrik Schulte är den nymoderate riksdagsledamoten som rycker ut när tankesmedjan Timbro beklagar avsaknaden av idéburet eller ideologiskt förankrat innehåll i politiken. Bah, utropar han då. Varför kan inte Timbro bidra till den nymoderata pragmatismen istället för att producera, citat: ”politiskt naiva debattartiklar som en kvasiideologisk vakthund á la moderata ungdomsförbundet på 90-talet”?’

 

Skriver man så frejdigt i en publicerad debattartikel ligger det i farans riktning att man också har ett Twitterkonto med, uhm, fräs i.

Och jajamensan, visst har Schulte ett sådant! I dagarna har ledamoten diskuterat försvarsresurser i allmänhet och materielanslag i synnerhet med försvarsbloggaren Skipper. Enighet uppstod inte, varpå Schulte lanserade två tänkbara skäl till att Skipper inte höll med honom nämligen 1) att Skipper är kommunist eller att 2) att Skipper är en byråkrat som gillar slöseri.

Frejdigt, som sagt. Hela diskussionen finns här.

 

Arkiv