Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Det är alltid engagerande att läsa tidningen ETC. I veckans nummer skriver Richard Olsson ledare och förklarar rubrikvis att ”Vi måste våga prata om våld som försvar”. Av texten förstår vi att våld är relativt, det beror på vem utanför våldsmonopolet som utövar det och varför. ”En öppen tillåtande samhällsdiskussion om våld skulle kunna vidröra dessa omständigheter, väga dem mot varandra och leda till nya insikter om våld med målet att motverka det – på alla plan och oavsett utövaren.”

Naturligtvis vill vänstern det. Den bedrägliga våldsromantiken som vänstern hyser sådan faibless för måste ju försvaras och förklaras på något vis. Olsson jämför därför helt enkelt våld i form av ”gatsten genom ett skyltfönster” med ”välfärdskoncerner” som han menar ”brukar systematiskt, lågintensivt våld mot äldre och barn genom vanvård, vatten och bröd”.

Vänstern och våldet. Oskiljaktiga.

Arkiv