X
Annons
X

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Tidningen Kommunalarbetaren påpekar bistert att Kommunals medlemmar saknas i LO:s nyss premiärvisade valfilm. Det är bara industriarbetare som får representera facket. I och med detta är fackförbundet skeptiskt till filmens egentliga syfte: ”LO kallar det för ”ett unikt projekt”. En dokumentär, enligt LO, men snarast att betrakta som ett politiskt inlägg i valrörelsen.” Det har Kommunalarbetaren alldeles rätt i och undrar vidare: ”Men var finns välfärdsarbetarna i det dagens Sverige som LO säger sig skildra?”

Det är något med LO och Kommunal som inte klingar helt harmoniskt. Inte minst är det tydligt i debatten om vinst i välfärden där en stor del av Kommunals medlemmar har privata arbetsgivare och sannolikt skulle drabbas av LO:s anti-vinst politik. Nu aktualiseras frågan i och med valfilmen.

Hmmm…. De verkar inte helt över ens, de tu.

 

Arkiv