X
Annons
X

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

På lördag är det tio år sedan folkomrösningen om medlemskap i euron. Ledarsidan stod förvisso på den förlorade sidan när det begav sig, men vill ändå tipsa om begivelser med anledning av jubileet. Tiden läker ju alla sår, som man säger. Eller så är det eurokrisen som läker såren.

På själva årsdagen hålls ett seminarium med tillhörande mingel på Musikmuseet i Stockholm (föranmälan krävs). På talarlistan står Nils Lundgren som var ordförande för Europa ja – euro nej, Sven Hagströmer, aktiv i Medborgare mot EMU, Margit Gennser (M) som ledde Medborgare mot EMU, och Anne-Marie Pålsson, som var den första i den moderata riksdagsgruppen att säga nej (samt en lång och blocköverskridande rad andra talare) .

Det lär bli trångt – om inte fullsatt – så den som hamnar utanför kan istället trösta sig med libertarianen Mattias Svenssons blogg, där han under hela veckan har postat underhållande debattstycken från den i mångt och mycket bisarra kampanjen, där ja-sidan ibland drev närmast löjeväckande skräckpropaganda.

Arkiv