Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Apropå Fredrik Reinfeldt så finns det ju saker som är långt mer värda kritik än att han påpekar att det är så varmt att han har sett tjejer i korta shorts. Som till exempel det här tramsiga försöket att undkomma en duell med Stefan Löfven.

Artikeln i sig är förstås ett illa dolt utpressningsförsök från Expressen (som vill arrangera duellen i fråga). Och att Löfven glatt ställer upp på att delta i denna utpressning är ju rätt lättbegripligt det med – han har ju inget att förlora på leken. Men Reinfeldts svar är faktiskt helt obegripligt:

”Men Fredrik Reinfeldt vill inte. Skälet är att Löfven inte har presenterat vilka han vill bilda regering med. Dessutom håller M-ledaren fast vid traditionen att dueller ska äga rum i anslutning till att budgetarna presenteras.

– Jag förutsätts ta ansvar för ett helt regeringsalternativ, och han vill inte svara på något annat än sin egen politik. Och för att vara helt ärlig, han svarar inte ens på vad han själv föreslår, för det är inte färdigt eller kommer senare, säger Fredrik Reinfeldt.

– Ska debatten föras så måste det vara mellan regeringsalternativen, och det har inte varit möjligt, säger Fredrik Reinfeldt.”

 

Ska vi förstå det som att detta är Reinfeldts hårdnackade svar i alla debattförfrågningar med S hädanefter? Det låter i så fall som en ganska svårgenomförbar strategi. Det rimmar dessutom illa med det faktum att Reinfeldt stod i en SVT-studio och debatterade såväl Löfven som andra delar av det ofärdiga regeringsalternativet på vänsterkanten bara häromdagen.

Man måste inte ställa upp på alla debatter, om det inte känns aktuellt med debatt hos Expressen just nu så säg det. Men det här ser faktiskt inte seriöst ut. Det är en skvätt Juholt-vägrar-stå-bredvid-Åkesson-fånigt, rentav. Förresten har jag ett rätt tydligt minne av att det förekom debatter mellan moderata partiledare och S-ordförande även innan Alliansen kom till.

Arkiv