Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Så har Stefan Löfven välkomnat på svenska och utrikiska, snackat lite hockey (eller var det bandy..?) varit stabilt Löfvenskt trevlig och uppskattat dem som gjort allt möjligt. Därpå har han kastat köttben och lovat att Sverige 2020 ska ha lägst arbetslöshet i EU. Där har ni något att bita i, förklara, utveckla och försvara. Inte tramsa med välfärdsföretagande mer utan fokusera på att S lovar full sysselsättning.
På den efterföljande presskonferensen kom högst rimliga frågor om hur och när detta delmål ska uppnås. Löfven höll kursen och modet uppe. Men till slut var han tvungen att förklara att han precis satt ett delmål och nu måste han och S ges tid att fundera på hur man ska nå det. En smula irriterad verkade statsministerkandidaten allt över detta massiva frågebatteri från nyhetstörstande politiska reportrar på plats. Han förklarade att det handlar om paletter av åtgärder och ”Sånt bestämmer vi 2014 i Rosenbad”.
Frågan hur är lika relevant att ställa till regeringen som till S. De talar båda om full sysselsättning. Löfvens delmål är möjligen en tilldragande samtalspunkt under befarat yvig kongress, men svar på hur är det inte.

Arkiv