Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Maramö ligger 4 kilometer från Värnamo tätort, men trots att jag bodde i Värnamo under hela min skolgång hade jag inte varit här innan jag kom hit i dag. Än mindre hade jag suttit och skrivit i missionshuset och ätit varm korv ihop med K-G Bergström & Co.  Men nu är det gjort, och det känns inte så dumt. Solen skiner över Småland och snön gnistrar vit på åkrarna.

Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund och Göran Hägglund hade med sig en orange alliansflagga som gåva till Annie Lööf och de hissade den med förenade krafter inför en journalistkår, som undrar vad den egentligen är här för. Förväntningarna på skarpa resultat är ytterst begränsade. Samtidigt vill ingen missa ett möte i pärlbandet Högfors-Bankeryd-Varberg; de har trots allt format vår moderna politiska historia.

Det ryktas om en handfast men liten nyhet i eftermiddag, och det ska bli presskonferens vid lunchtid i morgon, men den riktigt stora saken har nog egentligen redan inträffat. De borgerliga partiledarna har gjort vad oppositionsledarna varken vill eller kan: träffats till överläggningar under hyggligt gemytliga former. Man kan säga att det dagliga regerandet borde kunna fylla den funktionen, men det är skillnad på att vara koalitionsregering och Allians. Det förr handlar om att få fram gemensamma lösningar, det senare om att ha något gemensamt.

Det har Alliansen, och det skadar knappast partierna att påminna om det.

Arkiv