Annons

Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Dagen efter Dagens Samhälles (DS) artiklar om Kommunals hantering av händelserna på Koppargården och medlemmars beskrivning av hur de upplevde det hela, kommer en reaktion från Kommunal. På fackförbundets hemsida finns ett ”förtydligande” där man förklarar att den konsult, Hans Kilsved, som man anlitat för att granska vad som egentligen hände på Koppargården, och som intervjuats i DS, uttrycker personliga åsikter.
Och man fortsätter ”Kilsved är inte anställd av Kommunal”. Korrekt, men han är anlitad som konsult, och Kommunal äger dessutom att hans rapport, varför man också tagit sig rätten att inte offentliggöra densamma. Inte heller Kommunals medlemmar kommer att få ta del av rapporten (enligt Kommunals pressjour 14/2).
”Rapporten handlar främst om Kommunals interna organisation och om hur vi bättre ska kunna förebygga missförhållanden vad det gäller arbetsvillkor och arbetssituationer.” Det är nog klokt att Kommunal satsar på analys av medlemsnytta och den centrala ledningens agerande, men varför får inte medlemmarna då ta del av vad man kommit fram till?

Arkiv