Annons

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Dagis, församlingslokal och arbetsrum. Det är vad som finns i den Judiska församlingens lokaler i Malmö, som drabbades av ett sprängdåd natten till idag.

Stadens politiker, och främst kommunalrådet Ilmar Reepalu (S), har fått mycket kritik för sin oförmåga att erkänna och hantera hatet mot Malmös judar. Vällovliga projekt som dialogforum har dragits igång för att förebygga hatbrott.

Utan att se judehatet i Malmö som ett problem med specifika orsaker och mekanismer kommer man aldrig att kunna komma åt det på allvar. Därför blir det märkligt när föreståndaren för Malmös dialogforum igår talade om att spänningar mellan grupper i staden ligger bakom (SvD 28/9).

Men förföljelserna mot Malmös judar orsakas inte av spänningar, utan just av hat mot judar. Det är där problemet ligger, och det måste Malmös styrande inse.

Arkiv