Annons

Ledarbloggen

Alen Musaefendic

Alen Musaefendic

Den alltför bekanta historien har fått ett alltför förutsägbart slut. Att Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet skulle få sparken var högst väntat. Det är näringsminister Annie Lööfs unika chans att visa handlingskraft. I ett pressmeddelande som släpptes tidigare idag säger hon:

Den verksamhet som Tillväxtverket ansvarar för är oerhört viktig och för att myndigheten ska kunna fortsätta utvecklas och göra ett bra jobb krävs en generaldirektör som både har näringslivets, medborgarnas och regeringens fulla förtroende.

Det som var minst lika väntat var det antiklimax varmed regeringen inbjuder till frågor, snarare än applåder:

Då Christina Lugnet har tre år kvar av sitt förordnande som generaldirektör kommer hon nu placeras i regeringskansliet/näringsdepartementet där hennes kunskaper och erfarenheter kommer tas till vara.

Där har vi det. Ge folket skådespel, och våra generaldirektörer bröd, verkar parollen vara. Teaterstycket har väljarna sett förr. Skådespelarna använder lika mycket kosmetika som en hollywoodfru. De riskerar att överskrida det smakfullas gräns. Frågan är om publiken inte vill se en helt ny uppsättning denna gång.

En ommöblering är varken ett straff eller en åtgärd värd namnet. Det är en ommöblering.

 

Arkiv