Annons

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Idag publicerar Aftonbladet Kultur, sin vana trogen, en artikel skriven av en diktaturvän. Denna gång är det motståndare mot Fidel Castros regim som misstänkliggörs. Detta att trycka texter av försvarare av allsköns diktaturer tycks vara redaktionens publicistiska linje. Skribenten Ulf Hultberg, som också är filmregissör, tycker att det är konstigt att svenska tidningar (däribland denna) påpekat det allmänt kända faktum att Kuba är en rättsosäker diktatur. Han avslutar med att uppmana till grävande i frågan om huruvida Aron Modig och hans spanske kollega varit på Kuba för att driva på USA och EU att störta den kubanska regeringen. De två var där för att hjälpa demokratirörelsen, och i Hultbergs begreppsvärld är kanske kampanjande mot diktaturregimen är synonymt med att störta den med våld. Det fria ordet är ju en av diktaturens främsta fiender.

Johannes Forsberg skriver bra om Hultbergs inlägg. Läs honom.

Arkiv