Annons

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Det är märkligt hur okomplicerat det är för etablerade skribenter och debattörer att beblanda sig med ideologiskt totalitära organisationer. Johan Lundberg uppmärksammade för en tid sedan på Axessbloggen att DN Kulturs skribent Kajsa Ekis Ekman är en av talarna på årets upplaga av det stalinistiska Kommunistiska Partiets sommarläger. Under tidigare år har debattörer och kulturpersonligheter som Mattias Gardell deltagit. Kommunistiska Partiet är ett tydligt totalitärt extremistparti, som bland annat har visat sitt solidariska ställningstagande med kamraterna i den nordkoreanska regimen genom ett antal brigadresor.

Precis som Johan Lundberg skriver kan man göra tankeexperimentet att personer av motsvarande etableringsgrad hade deltagit i främlingsfientliga sammanhang. Det hade, med all rätta, blivit ramaskri. Men beblandande med totalitära stalinister framkallar inte samma ilska. Det är synd. För totalitära rörelser måste fördömas och frysas ut oavsett färg och inriktning. De bär på samma tunga historiska skam men vägrar att skämmas för det.

Arkiv