Ledarbloggen

Fredrik Kärrholm

Fredrik Kärrholm

I Dagens Nyheter har Johan Norberg och Dilsa Demirbag-Sten skrivit en debattartikel om att debatten inom borgerligheten om samhällsproblem kopplat till invandring skuldbelägger invandrare och framställer invandring som ett problem i sig. Denna debatt om debatten har föranlett en häftig debatt på Twitter och Newsmill.

I den senare ankdammen skriver Eli Göndör och Adam Cwejman klokt om saken.

Men om debatten om debatten om debatten nu lägger sig kanske vi kan återgå till att fokusera på hur politiken bör formas för att skapa en bättre vardag för vanliga människor – som definitivt inte blir lyckligare av denna typ av metadebatter.

Eller, för att citera Cwejman:

”Att problematisera konsekvenserna av migration är inte liktydigt med att vara negativ till invandring per se. De som främst drabbas av en bristfällig integrationsprocess är invandrare och deras barn. Men även tilltron till människors rörlighet drabbas allvarligt om det inte finns meningsfulla lösningar på migrationens dilemman. Detta är borgerlighetens utmaning, som bör tas på största allvar, om man inte löser problemen som finns med integration har man till slut ett till problem: en total avsaknad av tilltro i samhället till att invandring är något gott.”

Arkiv

Fler bloggar