X
Annons
X

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Jag var ute på Älvsjömässan i förmiddags för att hålla ett kort tal vid Svenskt Näringslivs framtidsmöte. När jag var klar var det dags för utdelning av Svenskt Näringslivs pris till Curt Nicolins minne. Moderatorn Peter Settman föreslog att jag skulle sprätta kuvertet och läsa prismotiveringen, eftersom priset delas ut för insatser i samhällsdebatten och det var ju ändå min bransch.

Döm om min förvåning när jag ser mitt eget namn överst i texten. Grundlurad.

Men jag blev verkligen glad. Dels känner jag djup respekt för Curt Nicolins gärning, dels känns det ärofullt att träda in i en rad av pristagare där man hittar såväl Ronald Fagerfjäll och Per T Ohlsson som Johan Norberg. Men allra gladast blev jag motiveringen, som jag tycker har fångat vad jag försöker göra när jag skriver i SvD:

PJ Anders Linder har under tre decennier i olika sammanhang övertygande och framgångsrikt argumenterat för fri företagsamhet, ett öppet samhälle och människors rätt att forma sina liv. Han har gjort det stilsäkert och underhållande och med djupa insikter och skarpa argument men också med humanism, humor och respekt för dem som tycker annorlunda.

Det vore mig främmande att jag påstå att jag lyckas med det här varenda dag – men strävar ditåt, det gör jag.

Arkiv