Annons

Ledarbloggen

Daniel Persson

Daniel Persson

Wikipedia har meddelat att den engelska versionen av sidan ansluter till nedsläckningsprotesten mot Stop Online Piracy Act (och Protect IP Act) den 18 januari. Sedan tidigare har Reddit annonserat att de stänger ned sidan under tolv timmar. Wikipedias nedsläckning gäller dock hela dygnet.

Det är bra initiativ. SOPA är en ogenomtänkt lag med enorma inbyggda problem, inte minst förhållandet till The First Amendment är i bästa fall oklart, i värsta fall står det i direkt strid med tilläget. Det senare förefaller vara den rimligaste tolkningen även om det i slutändan är en fråga för domstolarna att avgöra. Överhuvudtaget är det en dålig idé att införa den här typen av censur-liknande verktyg. Lagen är brett hållen trots att den påstås ha ett snävt syfte, ett synnerligen dåligt tecken…

Arkiv