Annons
X
Annons
X

Ledarbloggen

Johan Ingerö

Johan Ingerö

Lennart Holmlund, Umeås socialdemokratiske Starke Man sedan närmare tjugo år, bloggar på Västerbottens-Kurirens hemsida om förtroendesiffrorna för Håkan Juholt. Att Holmlund inte hyser några större förhoppningar är tydligt:

”Det jag var orolig för och är fortfarande lika orolig för och det är om han kan locka till partiet breda väljargrupper utanför den fasta kärnan av partianslutna som ställer upp på partiet i alla lägen. […] Jag är orolig inför framtiden för partiet och våra möjligheter att ha ett avgörade inflytande över samhällsutvecklingen och sist men inte minst är jag orolig över att vi inte lyckas få ett större förtroende än vi har i dag. Håkan och partiledingen har ett ansvar för att något händer snarast som gör att förtroendet ökar”

Holmlund är sedan tidigare känd för sin frispråkiga stil, men den här sortens kritik är ovanlig även från honom. Som indikator på stämningen i det socialdemokratiska partiet är den därför mycket intressant. Partisekreterare Carin Jämtin slog igår fast att Juholt kommer att leda partiet över valrörelsen 2014, och det har även varit min övertygelse. Partiet klarar helt enkelt inte ytterligare en ny uppslitande ledarstrid så snart efter den förra.

Men om Holmlunds kritik sprider sig så kan vi båda få anledning att ändra uppfattning.

Arkiv