X
Annons
X

Ledarbloggen

Daniel Persson

Daniel Persson

Financial Times har för sjätte året i rad rankat EU:s finansministrar och utsett Anders Borg till närmast ohotad etta med bästa betyg i de tre kategorierna. På andra plats kommer Tysklands Wolfgang Schäuble och på tredjeplatsen hittar man Polens Jacek Rostowski. Ännu mindre förvånande än att listan toppas av Borg och Schäuble är att bottenplatserna upptas av Greklands Evangelos Venizelos och Italiens Giulio Tremonti.

För den nordiska grannsämjans skull kan det vara värt att notera att Danmarks Bjarne Corydon återfinns först på plats 16 av 19 möjliga.

På hemmafronten är värt att notera vad Borgs potentiella rival, mer än så är det svårt att kalla honom, Tommy Waidelich har sagt om saken. Han påpekar att konkurrensen inte varit särskilt hård samt att Göran Persson är den som ska tackas. När TT frågar om han hade fått priset om han varit finansminister svarar han att han utgår från det. Det är lite väl magstarka ord från mannen som i säsongens första Agenda (hoppa till ca 20:15) för bara tre månader sedan förklarade att han inte är någon expert på det här med ekonomi. Tänk så saker och ting kan ändras.

Det får väl antas vara ett led i partiets strategi att framstå som mer kunniga och regeringsdugliga att tvinga finansministerkandidaten att inte påtala sina egna brister. Nu måste folk läsa partiets budget för att få det bekräftat i stället. Det ska i och för sig erkännas, karln känns betydligt mer förtroendeingivande nu när Cirkus Juholt har gått in på sin tjugosjunde reprisrunda.

 

EDIT: Har hittat var jag aktiverar kommentarsfunktionen. I väntan på detta fenomen har en läsare e-postledes inflikat följande:

”Hur kommer det sig att enligt (s) logik så skulle regeringen Bildt har förstört Sveriges ekonomi från dag ett under en blott treårig mandatperiod men när ekonomin går strålande påstår Waidelich att det är Göran Perssons förtjänst fortfarande fem år efter att Anders Borg tog över?”

En god poäng.

Arkiv