Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder
Socialdemokraternas dag har gått i Thomas Östros tecken. Tack vare sina uttalanden om Håkan Juholt i Agenda i går har Östros fått ett genomslag som han bara kunde drömma om under tiden som ekonomisk-politisk talesman.
På frågan om han har förtroende för partiordföranden svarade Östros att han har förtroende för verkställande utskottet. Enligt socialdemokratisk kremlologi är det högst en hårsmån från att verkställa sitt misstroende.
När Juholt i dag fick frågan om han tycker det var bra att Östros var med på tv i går, ger han svaret:
– Det är alltid bra när Thomas pratar.
Kanske det. Men inte nödvändigtvis bra för Juholt.
Och Östros är uppenbarligen inte ensam. När SvD tidigare i dag sökte kontakt med ledande socialdemokrater för att få deras syn på saken, var svaren undvikande. Tomas Eneroth ville inte kommentera, Veronica Palm satt i möten hela dagen, Sven-Erik Österberg och Mikael Damberg gick inte att nå. Pär Nuder är på tjänsteresa i Australien.
Leif Pagrotsky svarade åtminstone. Så här:
”Tack för din fråga, men jag har en debatt i Göteborg i kväll, jag prioriterar den i dag.”
Visst kan man ha bråttom och vara upptagen emellanåt. Men nog stämmer det till eftertanke att detta avböjande mejlsvar består av 88 tecken, medan det enkla ”Ja.” består av tre. Eller två, om man struntar i punkten.

Arkiv