Annons

Ledarbloggen

Daniel Persson

Daniel Persson

Vänsterpartiet har förärat världen en ny hemsida där de förklarar för medborgarna hur äldreomsorgen inte fungerar.

Sidan är väl värd ett besök. Den består (spoilervarning) i huvudsak av ett bildspel och information om vilka man kan kontakta om kommer i kontakt med vanvård. Det senare är ju väldigt bra och det förra är direkt underhållande.

På en sida i bildspelet förklaras att ”I Sverige är vård och omsorg en marknad som allt mer rör sig mot ett privat monopol”. Därefter följer ett antal sidor som hjälper den oinsatte läsaren hur begreppet monopol bäst bör förstås. ”Carema, Attendo Care, Aleris och Förenade Care ägde 70 procent av alla äldreboenden i privat regi”. Monopol kan således sägas ha fått en helt ny innebörd, man får anta att V har meddelat Svenska Akademien.

Det finns fler saker på sidan som gör den underhållande att läsa. Tur det, som inlägg i vårddebatten är den inte värd mycket.

Arkiv