Ledarbloggen

Maria Ludvigsson

Maria Ludvigsson

Hmm.. läser att medlemmar på sajten Familjeliv.se fått rösta om de vill vara hemmafruar eller ej. 53 procent av dem vill det.

Av detta kan, för det första, konstateras att de tillfrågade antas vara enbart kvinnor. (Kan också finnas män som vill vara hemmafruar men tveksamt om de tillhör sajtens fans.)

För det andra måste man fråga sig hur hemmafru definieras. Om det är synonymt med fria dagar, räkningarna betalda och givande sysselsättning i form av exempelvis projektkoordinator/teamledare/förälder är det delvis förståeligt att många svarar ett rungande Ja på frågan.

I couldn’t care less om människor hellre går hemma än skaffar sig ett jobb, men jag vill inte betala för deras lediga dagar. Och det är väl just här själva problematiken uppstår. Vem ska betala för hemmafruarna?

Anna Anka skrev en uppmärksammad Newsmill-artikel om skyldigheter och rättigheter som kommer med hemmafrulivet. Men i hennes fall var det herr Anka som betalade.

Ett obegripligt val för många av oss, avseende såväl livskamrat som sysselsättningen, men upp till fru Anka förstås. Något säger mig dock att hemmafrudrömmar i Högskattesverige handlar om offentliga medel för ”rätten” att vara hemma. –Betala, någon??

Arkiv

Fler bloggar