Annons
X
Annons
X

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Expressens förre politiska chefredaktör PM Nilsson citerar på Newsmill vad Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman Tommy Waidelich föredrog i Almedalen:

”Socialdemokraternas nya ekonomiska politik bygger på tydliga moraliska principer om att man ska göra rätt för sig. Detta är kärnan i vad vi kallar värdeburen tillväxt, ett samhällskontrakt som förutsätter att den enskilde kan vara trygg i att det offentliga gör allt som står i dess makt för att skattemedel används på det absolut mest effektiva sättet. Men genom samhällskontraktet förbinder sig också den enskilde att i moralisk mening, utöver det som lagen reglerar, ta ansvar för att inte överutnyttja de tjänster som det offentliga tillhandahåller och ej heller medvetet tänja på skattelagstiftning och andra regelverk för snöd ekonomisk vinning.”

Håkan Juholt kommer att få svårt att driva den linjen i framtiden.

Arkiv