Annons

Ledarbloggen

Johan Ingerö

Johan Ingerö

När Håkan Juholt för några dagar sedan slog sig ned i SVT:s morgonsoffa för att svara på frågor om partiets interna budgetbråk, hade han med sig vad som sades vara det enda exemplaret av partiets budgetmotion. Det var en imponerande bibba, i tjocklek nästan jämförbar med den proposition som Anders Borg ett par veckor tidigare överlämnade till riksdagen.

Budgeten visade sig emellertid vara blott 139 sidor tjock. Det behöver naturligtvis inte vara till dess nackdel, men det är svårt att inte skratta åt det genomskinliga pr-tricket. Detsamma tyckte folkpartisten Erik Scheller, som på Facebook nu har lagt ut en bild på Juholt och Waidelich med budgeten – och sig själv med en 141-sidors rapport från SNS som jämförelseobjekt.

Detta reser naturligtvis frågan om exakt hur Socialdemokraterna har lyckats göra budgeten så tjock. Är sidorna lika tjocka som chokladkakor? Är budgeten, i något slags missriktad hänsyn till personer med synnedsättning, skriven i 48-punkters storlek? Eller har de helt enkelt proppat in en massa tomma ark i högen?

Arkiv