Annons

Ledarbloggen

Benjamin Katzeff Silberstein

Benjamin Katzeff Silberstein

Torsdagens ledarsida berättade om hur Socialdemokraterna talar med kluven tunga i frågan om budgetramarna. Göran Hägglund (KD) är mycket kritisk till hur Waidelich säger en sak och Juholt en helt annan.

-Det är klart att det man säger inom landet måste stämma överens med vad man säger i andra sammanhang. Socialdemokraternas olika bud i den här frågan är inte förenliga, de måste förklara vad de egentligen menar. Både Juholts och Waidelichs syner kan inte gälla på samma gång. Sverige har inte råd med oklarhet i denna fråga.

Också miljöminister Andreas Carlgren (C) är kritisk.

-Särskilt för oss som var med och utarbetade budgetreglerna är det mycket förvånande, då var ju Socialdemokraterna samarbetsvilliga. Deras inställning verkar hafsigt påkommen.

Arkiv