Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

I fredags trädde en ny lag i kraft. Den nya lagen innebär att praktiskt taget alla sajter nu bryter mot lagen. Enligt nya regler måste nämligen alla sajter fråga nätsurfande besökare om lov innan så kallade ”cookies” eller kakor lagras på besökarens dator. Till saken hör att kakor är vardagsmat på webben. I stort sett alla sajter använder dem och de underlättar för surfaren, vars inställningar och preferenser på olika sajter lagras så att man känner sig hemma vid nästa besök.

 

Om allt detta bloggade Emanuel Karlsten utförligt häromdagen, i en postning som gör det klart och uppenbart att till och med Regeringen.se bryter mot lagen nu. Visserligen gör man ett försök att följa den, men redan när regeringen.se frågar besökaren om han eller hon samtycker till kakor har sajten i fråga lagrat – japp, en kaka! – på besökarens dator. Och därmed brutit mot lagen. Bryter mot den gör för övrigt också de riksdagspartier som baxat igenom den oföljbara lagen.

 

Så dumt. Så oerhört dumt. Vilket kakmonster till lag! Makthavare.se sågar den för övrigt bäst (klicka på bilden):

 

 

Arkiv