Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Försöksverksamhet med sprututbyte kommer att inledas i Stockholm som en del av stadens nya narkotikastrategi. Det har tagit sin lilla tid, men nu är beslutet fattat i kommunfullmäktige och Moderaterna är därmed överkörda. Beslutet är oerhört välkommet. Välkommet är dessutom att det äntligen verkar som att Moderaterna har tagit sitt förnuft till fånga och accepterat att de helt enkelt inte är i majoritet denna gång och därmed har att utföra det som fullmäktige har beslutat. Åtminstone verkar det så av folkpartisten Ann-Katrin Åslunds beskrivning av gårdagens debatt:

 

Debatten i fullmäktige fördes till största delen på en saklig nivå och jag är tacksam för att den mängd av vulgära argument som tidigare framförts lyste med sin frånvaro i den här debatten. I och med KF-beslutet är vi ett steg närmare genomförandet, nu gäller det att se till att arbetet går igång tillsammans med landstinget.

 

Samma lovande ton hörs i Anna König Jerlmyrs uttalande i SvD:

”Det är en demokratisk ironi att Moderaterna nu tillsammans med landstinget ska föra frågan i mål, och lämna in en ansökan om ett försök till sprututbyte i Stockholm.

’Vi har olika åsikter, men vi kommer att ta ansvar’, var Anna König Jerlmyrs besked.”

 

Kan vi därmed hoppas att detta äntligen blir av efter år av utredande och manglande? Mina tummar vitnar av allt hållande.

Arkiv

Fler bloggar