Annons

Ledarbloggen

Per Gudmundson

Per Gudmundson

Han säger att han fick 800 svar på sin kontaktannons, vilket väl är så nära man kan komma ett överdrivet påstående om Nordkoreas store ledare från den statsstyrda propagandamaskinen. Men nu gäller det Håkan Juholt, som lät sig intervjuas till helgen av Expressens Cecilia Hagen. Och det är alltså hans egna omdömen om sig själv det handlar om. Bland svaren finns sådant som svårligen kan artbestämmas som sant eller falskt men stor humor är det, hursomhelst.

Juholts ”förmåga att ta in allt omkring mig samtidigt” lär bli en klassiker, och även om svaret att han är ”överraskad över att jag var så väl förberedd på allt” kanske är menat som ett skämt lär det leva kvar som en självsäker mans betyg om sig själv. Inte minst eftersom han helt blygsamt också karaktäriserar sig själv som ”sentimental och vemodig”, ”lättrörd” (”grät när jag såg Tzatziki-filmen”, men ändå ”energisk” som Oskarshamns ”fjärde kärnkraftverk” och ”ganska eftertänksam och vansinnigt beslutsför”. Men ändå är det avslutningen som är bäst, när han svarar på frågan om möjligheten att han faktiskt skulle kunna förlora valet 2014: ”lyckas jag inte bli statsminister, då tar jag det inte så personligt, för då är det en mycket större förlust, en förlust för hela landet”.

Arkiv