Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Det här med It-Titti. Från att det rått ett visst mumlande tvivel om huruvida det var på allvar eller inte, tvingas man nu konstatera att jo, det finns en idé om en It-Titti från Socialdemokraternas nyutnämnda IT-politiska talesperson Monica Green. Vi som inte riktigt gillar när politiken lägger sig så här nära satiren klamrar oss dock fortfarande fast vid förhoppningen om att idén må vara på riktigt, men att twitterkontot ändå är någons raskt registrerade satir.

Erik Laakso försöker på ett så milt sätt det bara är möjligt ifrågasätta nomineringen och idén och bekymrar sig över Håkan Juholts besvär att bygga ett lag. Jag förstår oron. Det finns för många öppna mål för just satir och för lite av stabilt lagbyggande. Alldeles nyss trillade jag över det här, till exempel. Samtidigt hör vi att få vill vara med i partiet där alla ska, just, med.

Därmed inte sagt att det inte kommer att ljusna. Det är klart att det kommer. Det är långt till nästa val och liksom efter förra valet låg S i täten långt före en sargad Allians under en god portion av tiden mellan valrörelserna. Mången S-väljare drömmer om att ”kunna” rösta på S och kan tryggt ange denna dröm som vilja i opinionsundersökningar både i år, nästa år och nästa. Men om 2010 års val visade S något så är det att i valurnan lägger väljarna inte röster på drömmar och fåfänga förhoppningar. Något av den läxan från förra gången bör väl ändå ha sjunkit in – en ledning två-tre år före valet är inget man kan vila tryggt och lugnt i. Utspel som IT-Titti får en dock att undra…

 

Arkiv