Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Läser följande i ett TT-telegram.

”Debatten om ny S-ledare har mest handlat om män som konkurrerar om posten. Nu kontrar S-kvinnorna med att lansera fem egna kandidater. De fem är: Göteborgs kommunalråd Anna Johansson, tidigare miljöministern Lena Sommestad, EU-parlamentarikern Åsa Westlund, ABF:s förbundssekreterare Annika Nilsson och riksdagens vice talman Susanne Eberstein.”

– De här fem vill vi se i ledningen, säger S-kvinnornas ordförande Nalin Pekgul.

Nu undrar kanske vän av ordning varför inte Veronica Palm, den hittills mest nämnda kvinnliga kandidaten till posten saknas bland de fem som S-kvinnorna föreslår. Det förklarar dock TT både snabbt och elegant, utan ett enda ord för mycket:

”I kvintetten saknas Veronica Palm, den mest omtalade kvinnan i partiledardiskussionen. Palm utmanade 2007 Pekgul som S-kvinnornas ordförande.”

Aha, jag förstår.

Arkiv