Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Glöm 2010 och 2006. Inför 2014 är det 1982 som gäller. I alla fall om den socialdemokratiska kriskommissionen får som den vill. Här har man inte lagt ut kursen framåt utan bakåt till en välkänd och enklare tid. Staten och politiken ska tillbaka i förarsätet och bygga välfärd med satsningar på allt från infrastruktur till pensioner.

Att skapa utrymme för människors drivkrafter ägnar man inte mycket intresse och företag finns bara med i bilden som föremål för statens välvilja. Ja, och som skatteleverantörer. Beskedet från 2009 om S som ”det nya småföretagarpartiet” är glömt och försvunnet. Mona Sahlin bor inte här längre, lyder signalen.

Sammantaget har det ingått över 50 personer i kommissionen och dess undergrupper. De har kunnat enas om att vörda sin historia men framtiden är en annan dag. Den nya partiledaren fick ingen dundermedicin i gåva i dag, däremot en extra huvudvärk

Arkiv