Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Niclas Berggren tipsar på sin blogg om internetprojektet It get’s better, som syftar till att ge yngre homosexuella hopp om livet genom att äldre som redan kommit ut berättar om sina erfarenheter. Anslaget är med andra ord ljust, vilket samtidigt ger stöd och hopp. Ett bra projekt som förtjänar spridning.

Nej, i det här avseendet var det sannerligen inte bättre förr. Inte ett dugg. Insyn både i det och i de ångrande könsbytarnas öde får man i Marcus Lindeens dokumentärfilm Ångrarna. En varlig, rak och finkänslig skildring av två likartade, men ändå helt olika öden som varenda människa borde se.

På riktigt. Det här är en film som borde kunna omvända puckon och göra intoleranta till toleranta. Ingen kan värja sig för helt vanlig mänsklig ärlighet och det faktum att livet är svårt. Lyckligtvis går den på SVT Play fram till den 2 november. Se nu till att titta!!!

Arkiv