Annons

Ledarbloggen

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

Fredrick Federley berättar på sin blogg att han lämnat in en KU-anmälan med anledning av regeringens hantering av AP-fonderna och bonusarna. Kan det verkligen vara förenligt med AP-fondslagen att ge fondstyrelserna detaljerade, partipolitiska instruktioner? Hur har beredningen egentligen gått till?

Det är inte roligt för Alliansen att få anmälan på halsen – och kanske räddas de så småningom i KU:s politiserade hantering. Kanske visar sig oppositionspartierna mer sugna på att få använda AP-fondspengarna till politik än de är angelägna om att kritisera regeringen.

Men om inte det här ärendet hade hamnat i KU, vad ska man då ha KU till? Det är omöjligt att se hur AP-fondsbeslutet från förra måndagen kan vara förenligt med AP-fondslagen, och vad för andra möjligheter finns det att få beslutet prövat. Frdrick Federley har inte alltid visat gott omdöme, men den här gången har han visat viktigt civilkurage.

Arkiv