Annons

Ledarbloggen

Claes Arvidsson

Claes Arvidsson

Ett bärande tema i Fredrik Reinfeldts sommartal var att väcka Alliansen till liv inför valet 2014. I ett ”personligt brev” publicerat på DN-debatt tackade Reinfeldt också ja till ett ”Hagforsmöte” hemma hos Annie Lööf i Marmarö, föreslog gemensamma arbetsgrupper och valplattformsarbete.

För oss som har efterlyst en piggare idédebatt än de senaste årens avslagna lättölsvariant var dessutom förslaget om ett idékonvent en kul tanke. Kanske det skulle kunna bli det forum som saknats.

Nu har KD:s Göran Hägglund svarat Reinfeldt och förklarat att det inte är aktuellt att vaska fram gemensamma värderingar om ett borgerlig Sverige (AB 21/). Det skulle dränera Alliansen, menar Hägglund, som i stället betonar att Alliansen består av fyra olika partier.

Sant, men är det så olika…

Det är synd att KD väljer att profilera sig på att kväva möjligheten till en mer vital borgerlig idédebatt redan i sin linda. Hade det inte varit bättre att låta idéerna bubbla och se vart diskussionen bär?

Kanhända hade det till och med varit en fördel för KD.

Arkiv