Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

I sig är det väl inte fel att som politiker föreslå eller fundera över vidgade möjligheter till inhemsk adoption. Men den eventuella rimligheten i en sådan tanke (om det nu ens kan tänkas finnas ett underlag som skulle göra en sådan verksamhet möjlig etcetera) förbleknar fullständigt inför det språkbruk som KD:s Gunilla Gomér nyssens valde för att lansera sina tankar. Till SVT säger denna västsvenska som följer:

– Inhemsk adoption finns inte. Däremot finns det många svenska par som importerar barn från utlandet.

 

Import av barn. Fint uttryckt, verkligen! Och vilken fin dag Gomér valde för sitt utspel sen! Samma dag som KD-ledaren Göran Hägglund håller presskonferens om KD:s framtid och lägger ut texten om att satsa mer på barn och unga gör hans partikamrat utspel och talar om barn som vore de lastpallar med mobiltelefonskomponenter eller något liknande.

Det märks att KD har ett riksting på gång – många vill höras – alla hörs inte på så värst lyckade vis…

 

Arkiv