Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Vid gårdagens pressträff frågade en journalist Cristina Husmark Pehrsson hur hon ”tänkte kring” att många av de som utförsäkras vid årsskiftet blivit ”uppskrämda och oroliga” av reformerna i sjukförsäkringen.

Ungefär då tänkte jag att jag verkligen skulle avsky att vara minister. För då måste man hålla tungan rätt i mun och inte svara något syrligt, typ:

– Jag tänker att det är ju väldigt synd att ni skrämde upp dem så väldigt.

Så sade förstås inte socialförsäkringsministern. I stället fick hon återigen poängtera att tanken med reformerna hela tiden har varit att få ett system där människor inte placeras helt utanför och glöms bort.

Idag ställer riksdagsledamoten Tomas Tobé en öppen fråga på sin blogg, med anledning av det socialdemokratiska språkbruket i debatten kring sjukförsäkringen. Han skriver:

Min fråga är om Socialdemokraterna på fullaste allvar menar att en övergång till ett introduktionsprogram på Arbetsförmedlingen, där alla deltar efter egen förmåga med fullt aktivitetsstöd, är att beskriva som en stupstock? Vet Palm och Sahlin vad en stupstock är? Det är ett medeltida avrättningsverktyg...

Dessvärre vet nog både Veronica Palm och Mona Sahlin vad en stupstock är.

Man får anta att syftet med språkbruket är att skrämma folk halvt från vettet.

Arkiv