Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

– Dom var inte beredda att rucka på sin överenskommelse om kärnkraften, säger Miljöpartiets Peter Eriksson DN.

– Det är uppenbart att regeringen inte hade det förhandlingsmandat i kärnkraftsfrågan som de påstod sig ha, skriver Maria Wetterstrand på sin blogg.

Men uppriktigt sagt. Trodde någon av de rödgröna att det var detta samtalen handlade om? Centerpartiet har nyss gjort en historisk omsvängning i en fråga som splittrat borgerligheten i åratal. Skulle man plötsligt backa tillbaka till de gamla låsta positionerna igen?

Vad man hoppades var förstås att Mona Sahlin skulle ha mod och styrka nog att övertala sina mindre samarbetspartners och i gengäld kanske förhandla till sig ännu mer av sol och vind, vilket Miljöpartiet förmodligen hade kunnat glädjas över.

Här fanns förhandlingsutrymmet och det utnyttjade inte oppositionen, utan förväntade sig att en enig Allians plötsligt skulle gå på de rödgrönas linje. Inte särskilt realistiskt, men inte heller särskilt förvånande.

Arkiv