Annons

Ledarbloggen

Maria Abrahamsson

Maria Abrahamsson

Låt oss lite helgslappt blunda för den låga svarsfrekvensen i Ekots undersökning om vem som är regeringens mest dugliga minister. För att i stället gratulera Anders Borg till att 71 procent av de 744 borgerliga lokalpolitiker som svarat på Ekots enkät, anser att finansministern har gjort ett särskilt bra jobb. Vi talar om samma Borg som fick den förra försvarsministern att avgå på grund av ett lika överrumplande som orimligt utspel om miljardbesparingar på försvaret.

Hoppsan, nu blir det kortslutning i enkätsvarandet. På frågan om några ministrar bör lämna sin post är det försvarsminister Sten Tolgfors som råkar mest illa ut. Var femte (22 procent) menar att han bör kasta in handduken.

Partisekreterare Per Schlingmann låter hälsa att han inte tror att gräsrötternas avoga inställning beror på att Tolgfors skulle ha misskött sitt jobb. Utan det är sakfrågorna.
Tolgfors pressekreterare är inne på samma spår. Förutom FRA-debaclet handlar det om försvarsnedskärningarna. Och vem var det nu som drev igenom dem?

Arkiv