Annons

Ledarbloggen

Sanna Rayman

Sanna Rayman

Vägverkets förslag till Fru Gårman-skylt är färdigt, vilket innebär att vi är ett steg närmre ett nytt vägmärke med en kjolbeklädd donna på. Om regeringen slutligen säger ja till skyltreformen det vill säga.

S-bloggen Alliansfritt Sverige ironiserar över det hela och vänder udden mot Nyamko Sabuni.

Well, nu kanske vi ska lugna oss lite här. Jag delar till fullo åsikten att en Fru Gårman knappast är en reform vi behöver och hoppas därför att regeringen hoppar över skyltreformen. Men vi hade inte haft den här pseudodebatten på halsen om det inte vore för miljöpartiet. De begåvade oss med en motion i frågan 2005 och sedan dess har Fru Gårman sprungit benen av sig mellan blockgränserna.

Nu senast var det en moderat i Hässleholm som önskade sig kjoltyg på stadens vägmärken, men dessförinnan har även socialdemokrater i Mariestad velat pryda kommunen med samma sak

Med andra ord. Fru Gårman är en fråga för politiker som har för mycket tid över och för få verkligt kreativa idéer. En fråga den som gillar, eh, charmiga frågor. Sådana som definitivt blir en artikel eller tre, som som går att bildsätta på ett trevligt vis. Frågor som är roliga att småtjafsa om runt fikabordet och i bloggosfären.

Bekvämt nog stannar det också vid tjafs. För tanken är ju det som räknas och tanken här är god. Därför stannar frågans inneboende dumhet vid att vara på sin höjd milt irriterande, den når aldrig graden upprörande.

En oförarglig liten snackis, som nu är på vippen att bli verklighet.

Och det är någonstans här jag faktiskt blir upprörd. Redan nu har Vägverket lagt ner tid och mankraft i frågan för att ta fram ett förslag, det vill säga pengar. Och vad kommer det månne kosta skattebetalarna när denna oförargliga, meningslösa idé sätts i verket? Om vi nu, som mp föreslog 2005, byter ut hälften av alla Herr Gårmän till deras tilltänkta frugor?

Visst. Lite vägmärken hit och dit är en rännil i gängse infrastrukturpropp, men ändå. Why oh why??

I sitt Almedalstal i somras lovade statsministern att han och regeringen inte ämnade spendera en enda skattekrona för mycket.

Fru Gårman bjuder på skarpt läge för det löftets uppfyllelse…

Arkiv