Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag undrar vilken marktäckande växt som skulle kunna stoppa och helst tränga undan kirskålen som breder ut sig allt mer i vår trädgård?

/Göran Wiklund

Svar:

I princip är det omöjligt att hejda kirskål bara genom att plantera in en konkurrerande växt. Men håll efter den, låt inga skott växa upp i fred, och försök sedan plantera in jätterams (Polygonatum multiflorum). Jag vet att det har fungerat i en trädgård i Stockholmstrakten. På något sätt tycks ramsen kväsa detta besvärliga ogräs. Sockblommor (Epimedium) har ett rotsystem som fungerar ungefär på samma sätt.

 

 

 

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.