Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:

Jag har en fråga angående en doktor Westerlund-blomma som jag köpte för någon månad sedan. Bladen var då gula/gröna. Sedan dess har alla blad blivit gula så jag har klippt bort dem och en bit av stammen. Men nu har stammen kroknat och jag som har varit så noga med vattning etc! Vad kan jag göra?  /Sifa A

Svar:

När bladen gulnar på pelargoner brukar det handla om brist på ljus, näring (i synnerhet kväve) eller för mycket vatten. Det kan också vara ett tecken på att pelargonen har utsatts för kyla. Om stammen är mjuk och lite murken misstänker jag att din doftpelargon är bortom räddning. Men försök att ställa den svalt, ljust och torrt nu under vintern och vattna bara ytterst lite då och då under vintervilan. I bästa fall överlever doktorn och får nya friska blad framåt våren.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.