Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Vem hade trott att Per Gessle skulle lansera ett boxvin? Förra året kom två viner från musiklegenden Per Gessle. Två röda viner från topproducenten Allegrini kallade ”Kurt och Lisa” (efter föräldrarna) och Furet (efter området i Halmstad, där han växte upp). Två mycket kompetenta viner.

Nu överraskar han vinvärlden (ok, den svenska delen) med att lansera två boxviner under namnet Sommartider. Med tanke på Gessles gedigna vinintresse tycker säkert många att boxviner inte är hans uppgift i livet. Men faktum är att vinerna är bra. Friska och relativt lättklunkade sommarviner, så varför inte?

Det var Gyllene Tider-basisten Anders Herrlin som kom med idén. Extra akuell inför deras sommartuné ”Dags att tänka på refrängen”. Efter ett antal provsmakningar tillsammans med vinfirman The Wine Agency och viner från Francois Lurton var det hela klart: en vit blandning på 50/50 Gros Manseng och Sauvignon Blanc och en rosé på hundra procent Syrah.

Per Gessle med sina boxviner som lanseras lagom till sommaren. Det är mycket sommartider över både innehåll och design (av Per Gessle själv).

Själv bidrog Per Gessle med egna små teckningar av blommor och andra krumelurer, tillsammans med hela låten Sommartider i text och ackord.

Det roliga är att Gessle nu fått blodad tand. Nästa projekt i Per Gessle Selection är en champagne – en riktig blanc de blanc (en ren chardonnay-champagne) av högsta kvalitet. På gång är även nya röda viner – som gärna får komma från Sydafrika, denna gång.

För Per Gessle är detta inspirerande projekt. Här får han kombinera sin kreativitet med intresset för goda viner. Dessutom är han ju också delägare i Hotell Tylösand som säkert står för en hygglig avsättning av vinerna.

Sådana projekt hade jag också velat ha.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.