Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En fantastisk insats som gav brons. Har just återvänt från Lyon och den gigantiska matlagningstävlingen Bocuse d’Or. Det blev en bronsmedalj för Tommy Myllymäki. Norge tog sitt femte guld och USA tog sin första medalj – ett silver.

Tommy med Bocuse-gubben

Tommy Myllymäki med sin bronsstaty på festen efter tävlingsdagen. Han fick enorma applåder och var värd varenda handklapp.

Svenska Dagbladet var på plats med mig och tidningens mat- och krogredaktör Joanna Drevinger. Vi rapporterade live på svd.se hela eftermiddagen och kvällen. Vi höll på lika länge som kockarna lagade mat. Och vi fick inte heller tid att äta. Vilket är märkligt på en matmässa.

Vi hade nämligen fullt upp hela tiden. I synnerhet som wifi inte funkade alls i tävlingslokalen. Riktigt pinsamt. Joanna fick rapportera med en långsam mobiluppkoppling och jag fick sitta i pressrummet med intern-tv – och täta sms-kontakter med Johanna.

Tommy med bucklan

Tre glada medaljörer: Phil Tessier, USA,  Ørjan Johannesen, Norge och Tommy Myllymäki, Sverige med sina Paul Bocuse-statyetter.

Problemet vara också att pressrummet låg nästan tio minuters promenad från tävlingsområdet. Och där var det en oerhörd trängsel. Det gick alltså inte att springa emellan. Så kan det vara för en journalist. Dock hann jag prata med olika människor och skaffa intryck innan de stängde själva köksavdelningen vid kl 12. Och efter att Tommy Myllymäki hade lämnat sina bidrag fick vi möjlighet att träffa honom.

Vill du se hur vi jobbade – och se vår direktrapportering i efterhand.

Här kan du se vår rapportering

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.