Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Aldrig har jag fått en sådan mejlskörd efter en krönika. I lördags publicerades en krönika (i bilagan Magasinet, som kommer till vissa prenumeranter på torsdag) där jag skrev om min jakt efter riktigt gott svart te i påse. Jag ojade mig samtidigt över alla dessa frukt- och örtteer och inte minst de hundratals parfymerade teer som finns hos alla tehandlare (med något undantag). Eller för all del alla teer som ska vara lugnande, uppiggande, sövande eller rogivande.

Vad jag inte visste var att jag hamnade mitt i en folkrörelse som har precis samma åsikt som jag förmedlade.  Vi som gillar gott svart te utan massa tillsatta dofter och smaker. Och när jag nämnde att min favoritpåste PG Tips inte fanns i de butiker jag letat så fick jag svar på tal. Det har kommit över hundra mejl.

Dagens hjälte i min SvD-mejlbox är PG Tips. Jag hade ingen aning om att det fanns så många fans därute.

De flesta vill tipsa om att PG Tips tycks ha dykt upp lite överallt de senaste året. Vissa Coop/Konsum, Willys/Hemköp och även City Gross har det. Och det finns i några tebutiker i Stockholm. Jag har faktiskt letat efter det på mina Coop och City Gross här I Bromma – men tycks ha missat det. Eller så ligger det på hyllan bland exotiska varor (!) påpekade någon. De lär också finnas i vissa butikerna med asiatisk mat då många indier och pakistaner längtar efter sitt PG Tips.

Tack för alla tips och uppmuntrande rader! Det är fantastiskt att känna att man är bland vänner när vill dricka riktigt engelsk te – med lite kall mjölk. Helst lite fetare mjölk, föreslog någon, då blir det ännu mer som i England.

Rule Britannia!

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.