Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Sommar betyder rosévin även i Sverige. När jag bodde i mellaneuropa för 15-20 år sedan var det givet att köpa rosévin när sommaren närmade sig. Utbudet var stort och bra. I Sverige, på den tiden, var det mer än dåligt – med några undantag. Bland vinkännare var åsikten tydlig: rosévin var det sämsta av två världar. Ett missfoster mellan rött och vitt vin. Efter många års propagerande för bättre och mer rosévin har vi svenskar blivit lika rosévinsälskande som någonsin mellaneuropéer.

Några av maj månads rosépremiärer bjuder på en rik variation i färger – från ljust laxrosa till mer neonfärgat.

I maj kommer nitton nya spännande roséviner som kompletterar standardutbudet (som blir bättre hela tiden). Men fortfarande finns det ett antal riktiga stolpskott. Så håll koll på mina spalter framöver så vet du vad du ska dricka.

För mig finns inget bättre än ett svalt rosévin med frisk bärig syra och skalbitter frukt. Det passar perfekt till sommarens sallader och bufféer.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.