Annons

PJ Anders Linder om politik & samhälle

PJ Anders Linder

PJ Anders Linder

”Hatten av för PJ Anders Linder”, skriver PM Nilsson på Newsmill apropå förslaget till ny gymnasieskola, som Jan Björklund presenterade i går.

PM:s minne är imponerande gott. Han erinrar sig att jag satte i gång med att skriva om behovet av att ändra gymnasiet ganska snart efter att jag börjat i SvD 2004, och att det förslag som Jan Björklund nu har lotsat fram till lagrådsremiss ligger väl i linje med de synpunkter jag har drivit.

Betydelsen av min insats ska inte överskattas, men jag tackar och bockar med glädje. Det är väldigt viktigt att vi får ett gymnasium som blir mycket bättre på att rusta ungdomar för studier och/eller arbete, och det värmer med beröm från en klok kollega. Den sortens generositet är vi inte överdrivet hemfallna åt i opinionsbranschen.